Kurumsal Dönüşüm Platformu, Türkiye 'nin dijital dönüşüm yolculuğunda tüm paydaşların bir araya gelmesine yönelik liderlik ve rehberlik ediyor.

Kurumsal Dönüşüm Platformu’nun 9. yaş günü ardından Uniteks Bilgi İşlem Müdürü Alpaslan BÜMEN’in düşünce ve yorumlarını yayınlıyoruz.

" - Günümüz koşullarında işletmelerin oyunda kalabilmesinin tek bir yolu olduğunu düşünüyorum. "Çevik, Akıllı, Sürdürülebilir ve Tümleşik Teknoloji Firması" olma yolunda ilerlemek ve evrilmek.

Bunu yanlış kodlayıp "Teknoloji Tedarikçisi" formatına dönüşmek şeklinde anlamamak lazım. Burada vurgulamaya çalıştığım, işletmelerin bilgi birikimi olan insan kaynağı yığınları ile kalabalık IT birimleri kurması ve işletmenin her türlü teknoloji ihtiyaçlarını bu kaynak ile karşılamaya çalışması değil, tam tersine işletmeye değer katacak alt sağlayıcılar ve konusunda uzman firmalar ile doğru SLA'ler üzerinden iş birliktelikleri kurarak, ihtiyaçlarını doğru tanımlayıp doğru ürün ve hizmetleri ekosistemlerine katmalarıdır. 

İşletmeler dijital dönüşüm yolculuğunda "teknoloji-iş süreçleri-insan" entegrasyonuna odaklanırken de güncel, moda ya da trend olan teknolojik ürün ve hizmetlere değil, "Veri en değerli sermayedir!" mottosunu sindirmiş olarak her durumda ihtiyaçlarına çözüm sunacak, ölçeklenebilir doğru ürün ve hizmetlere bütçe ayırıp, yatırım yapmalıdır.

9 yıl önce sevgili dostum Göker SARP tarafından kurgusu ve oluşumu sağlanan ERP Komitesi ve Kurumsal Dönüşüm Platformu, ilk günden bu yana tüm imkanlarını kullanarak, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunda tüm paydaşların bir araya gelmesine, farkındalıklarının artmasına ve katma değerli iş birlikteliklerinin oluşmasına liderlik ve rehberlik etmektedir. Teşekkürler Göker Usta :) "


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurumsal Yazılımlar ve Teknoloji Günlerinin 25.si 27 Ocak'ta Düzenleniyor.

Dijital Ekosistem Günleri Başlıyor.

Kurumsal Dönüşüm Platformu, Tüm Dijital Dönüşüm Alt Başlıklarında Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor.